ODAMIZDA ” E- UYGULAMALAR VE DEFTER BEYEN SİSTEMİ” KONULU EĞİTİM SEMİNERİMİZ DÜZENLENMİŞTİR.

8 Kasım 2018 Perşembe günü Odamız Konferans Salonun da Eğitimci İnci ŞALCI’nın sunumu ile Odamız üyelerine yönelik  ‘’ E-Uygulamalar ve Defter Beyan Sistemi’’  konulu eğitim seminerimiz gerçekleştirilmiştir. Eğitim öncesi konuşan Başkanımız Ali Can DOĞAN; seminerde E- Uygulama ve Defter Beyan Sisteminde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgi verileceğini söyledi. İstanbul SMMMO Eğitim Müdürü İnci ŞALCI mesleğin yok olacak bir meslek olmadığını ileri dönemde Serbest Muhasebeci  Mali Müşavirliğin öneminin daha da aratacağını çünkü; 2019 yılında çok ciddi bir dijital platform geldiğini söyledi. Ayrıca uygulamaların ciddi anlamda bütün süreçleri, iş yapılış şekillerini, ofislerde bile köklü bir devrim yapacak değişiklerin olacağını  Gelir İdaresi Başkanlığı’nın hazırladığı programların olduğunu, bundan sonraki süreçte denetimlerin ağır olduğunu  belirterek  katılımcılara , e-fatura ve özellikli konular, e-defter ve özellikli konular, e-arşiv fatura, taslaktaki e-arşiv 50 Bin TL fatura sınırı, e-irsaliyedeki yeni süreçler, e-tebliğ taslağındaki yeni uygulamalar, taslaktaki e-fatura ve e-defter 5 milyon sınırı, e-müstahsil makbuzu ve e-smm, e-uygulamalar muhafaza ve ibraz yükümlülükleri, defter beyan sistemi ile ilgili güncel değişiklikler ve pratik çözüm yolları konularında bilgiler verdi.  Şalcı program sonunda katılımcıların konularla ilgili sorularını cevaplandırdı.