HİTİT ÜNİVERSİTESİ’ N DE 3+1 İŞ YERİ UYGULAMASI EĞİTİM MODELİ İÇİN İMZALAR ATILDI

Hitit Üniversitesi’nde öğrenim gören Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin örgün öğretimde aldıkları teorik meslek bilgilerini işletmelerde pratik uygulama ile pekiştirmelerini sağlamayı  amaçlayan 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli için işbirliği protokolü imzalandı.

Hitit Üniversitesi Teknik ve Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokullarında geçilen 3+1 İşyeri Uygulaması Eğitim Modeli’nin gerçekleştirilmesine yönelik olarak  Çorum Valiliği, Hitit Üniversitesi, Çorum Barosu, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası, Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve Odamız arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Hitit Üniversitesi Senato Salonu’n da düzenlenen protokol imza törenine Vali Mustafa ÇİFTÇİ, HİTÜ Rektörü Prof.Dr. Reha Metin ALKAN, Baro Başkanı Kenan YAŞAR, TSO Başkanı Çetin BAŞARANHINCAL, ÇESOB Başkanı Recep GÜR, Oda Başkanımız Ali Can DOĞAN katılım sağladı.

Törende ilk olarak söz alan Rektör ALKAN, Meslek Yüksekokullarında 4 yarıyıl boyunca verilen derslerin 3+1 Eğitim Modeli ile 3 yarıyılda verileceğini ve öğrencilerin yaklaşık 16 haftada eğitimlerini tamamlayarak mezun olacaklarını söyledi.