”DİJİTAL DÖNÜŞÜM SÜRECİNDE KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU VE UYGULAMALARI”KONULU EĞİTİM SEMİNERİMİZ GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

23 Aralık 2019 Pazartesi günü Odamız Konferans Salonun’ da İSMMMO Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurulu Başkan Yrd.Cemal KARAOĞLU ‘nun sunumuyla ‘’ Dijital Dönüşüm Sürecinde Kişisel Verilerin Korunması Kanunu ve Uygulamaları ‘’ konulu eğitim seminerimiz düzenlenmiştir.

Seminerimize TÜRMOB İş Yerleri, Hizmet ve Kalite İzleme Kurulu Sekreteri SMMM Nazik BULUT ve çok sayıda meslek mensuplarımız katılım sağlamışlardır.

Başkanımız Ali Can DOĞAN açış konuşmasında; ‘’Sarıkamış Harekatı’nı şehitlerini ve 89 yıl önce Menemen’de katledilen Asteğmen Kubilay ve iki bekçiyi anarken; 2020 yılının e-uygulamalar açısından çok önemli bir süreç olduğunu VUK 509 no’lu genel tebliğ ile birlikte meslekte yeni bir dönemin başladığını vurguladı. Elektronik ve Dijital Dönüşüm ile ilgili mesleğin, ülke ticari  ve ekonomik hayatın yeni bir süreç yaşadığını, muhasebe meslek mensupları olarak ülke genelinde 2020 yılına hazırlanıldığını 30 yıllık bir dönemin kapandığını belirtti. Aralık ayı nedeniyle müşteri portföyündeki mükelleflerin faaliyet konuları itibariyle gözden geçirilmesini , mevzuat değişiklikleri ve yıl sonu hatırlatmaları ile e-uygulamalarda yaşanan yeniliklerin mükelleflere anlatılması gerektiğini vurguladı.

Meslek mensuplarımızın da yoğun katılım sağladığı Seminerimizin sonunda İSMMMO Mesleki Gelişmeleri İzleme Kurulu Başkan Yrd.Cemal KARAOĞLU’na  Başkanımız Ali Can DOĞAN vermiş oldukları değerli bilgilerden dolayı kendisine teşekkür ederek plaketini takdim etti.