GENÇLİK, BİR MİLLETİN GELECEĞİDİR.

19 Mayıs 1919 ‘’Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’’  diyen bir liderle birlikte yürüyen  halkın kurtuluş mücadelesine başlama zamanıdır.

Bağımsızlığımızın nasıl elde edildiğini, hangi zorluklarla kazanıldığını herkesin bilmesi gerekir. Milli mücadeledeki inanç, birlik, beraberliğin her zaman örnek alınarak, aynı kararlılıkla sürdürülmesi ülkemizin başarıya ulaşmasında en büyük etken olacaktır. Gençlik, bir milletin geleceğidir. Gençlere değer veren, onları en iyi şekilde yetiştirerek, kişilikli ve özverili kuşaklar olarak yarınlara hazırlayan milletler, ancak o zaman geleceğe güvenle bakabilirler.

19 Mayıs Gençlik,  gençlik ise gelecek demektir. Milli ve manevi değerlerine bağlı, saygı ve hoşgörü içinde olan donanımlı gençlerle, Türkiye’nin geleceği teminat altındadır.

Binlerce şehit vererek, sıkıntı ve yokluklar içinde, büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti gençlerimize emanettir. Gençlerimizin görev ve sorumluluğu, bu değerli emaneti yaşatarak sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmaktır.

Ülkemizin en önemli serveti gençlerimizdir. Bugün bizlerin bulunduğu konumlara yarın gençlerimiz gelecekleridir. İşte bu nedenle gençlerimize yaptığımız her hizmet, aslında ülkemiz geleceğine yapılmış birer yatırım olarak değerlendirilmelidir. Bir millet,  gençlerini iyi yetiştirebildiği ver onlara, kendilerini ispat edecek imkanlar sunabildiği sürece ilerleyebilirler.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 19 Mayıs Atatürk`ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyoruz.